- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Premierul anunță că nu se vor impozita nunțile și botezurile
Propuneri fiscale precum impozitarea cu 70% a veniturilor nejustificate nu vor afecta nunțile și botezurile, clarifică premierul
Într-o conferință de presă susținută vineri la Buzău, premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit că nu și-a asumat încă proiectul de lege privind măsurile fiscale și că va avea o nouă întâlnire cu ministrul de Finanțe Marcel Boloș luni dimineață la ora 9.00 pentru consultări suplimentare. Propunerile fiscale au stârnit un interes considerabil în ultimele zile, iar liderul PSD a explicat că întotdeauna pot apărea schimbări într-un proiect legislativ.
Întrebat dacă propunerea de a impozita cu 70% sumele nejustificate deținute de persoanele fizice va afecta și evenimente precum nunțile și botezurile, premierul Ciolacu a fost ferm: “Nu intră aici (nunțile și botezurile). În politică trebuie să îți fie frică nu de ceea ce faci, trebuie să îți fie frică de ceea ce se poate inventa că ai fi făcut sau ai fi vrut să faci. N-a avut nimeni în cap vreodată să impoziteze nunțile și botezurile.”
Premierul Ciolacu a subliniat că inițiativa legislativă are ca scop stimularea muncii cinstită și descurajarea evaziunii fiscale. El a adăugat că reducerea cheltuielilor statului, creșterea colectării și combaterea evaziunii fiscale sunt priorități, iar proiectul vizează suplaimpozitarea luxului, viciului și profitului excesiv.
În plus, premierul a menționat că salariul minim pe economie va crește, iar băncile vor fi taxate suplimentar. Companiile mari vor plăti un impozit de minim 1% din cifra de afaceri, iar cota generală de TVA nu va fi majorată de la 19%. De asemenea, vor fi menținute cotele reduse de TVA pentru produse precum lemne, energie termică, cărți, manuale și evenimente culturale, respectiv cota de 9% la alimente și medicamente.